Handshake event Werkplekleren

Graduaatsopleidingen 2023-2024

Donderdag 30 november 2023 - 15u00 - 18u00


Ben jij op zoek naar een paar leergierige handen en geef je onze studenten graag de kans het beroep van hun dromen te leren? Zoek je nog naar jong talent dat zich graag inzet binnen jouw onderneming terwijl jij hen de nodige kennis en vaardigheden bijbrengt? Dan bieden wij je graag de kans om onze studenten te leren kennen tijdens ons handshake event. 

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK

Mochten er zich onverwacht problemen voordoen bij het registreren voor ons handshake event, dan kan je hier het word bestand voor inschrijving downloaden en dit ingevuld, samen met je logo doormailen naar wies.bijnens@pxl.be.
Onderwijsmodel

Het departement PXL-Business implementeert haar onderwijsconcept via een uniek NextGen Business onderwijsmodel. In plaats van bruggen te bouwen tussen de onderwijs- en bedrijfswereld, wordt de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven en de kenniscentra geïntegreerd binnen de opleidingen. Samen onderwijs maken voor en door de community van junior-collega's, collega's, bedrijven en onderzoekers staat centraal binnen de werking van de opleidingen.

Wat is werkplekleren?

Doel

Met dit event willen we bedrijven en studenten uit de graduaatsopleidingen van het departement Business met elkaar in contact brengen in functie van het zoeken naar een werkplek.

Verloop

Wanneer je ingeschreven bent via het inschrijfformulier informeren wij de studenten over jouw aanwezigheid tijdens het handshake event . Op die manier kunnen de studenten op voorhand een selectie maken van de bedrijven waar zij denken het beroep van hun dromen te kunnen aanleren.

Tijdens het event zullen zij zich aan minstens 5 bedrijven voorstellen dmv een speeddate van maximaal 10 minuten. Er wordt hen gevraagd steeds hun cv mee te brengen. Als bedrijf stel je ter plaatse jezelf en de jobinhoud voor aan de student. 

Op die manier proberen we tot een ideale match te komen.

Moesten jullie vooraf aan het handshake event al vragen krijgen van studenten, dan zouden wij u willen verzoeken er hen op attent te maken dat jullie bedrijf aanwezig is op het handshake event en dat zij daar in gesprek met u kunnen gaan.

Netwerken

Tijdens het event voorzien we een businesslounge waar je de gelegenheid krijgt om te netwerken onder het genot van een drankje.

Een match? Wat nu?

Na afloop van het handshake event stellen beide partijen een top 5 samen van de gevoerde gesprekken en zal de coördinator van de betreffende opleiding de meest optimale koppeling maken en de nodige documenten ter beschikking stellen voor de administratieve afhandeling. We streven ernaar jullie binnen de 3 weken op de hoogte te brengen over welke student aan jullie bedrijf werd gekoppeld voor het werkplekleren.

Vanaf de week van 12 februari zal de geselecteerde student dan kunnen starten met werkplekleren. Wij kijken er alvast naar uit om onze studenten samen met jullie verder op te leiden tot excellente professionals.

Praktisch

We vragen je om een kwartier voor aanvang van het event aanwezig te zijn. Dit geeft je voldoende ruimte om je stand te vinden en aan te kleden. Eén van onze hostessen zal je begeleiden naar de tafel die we voor jou voorzien hebben.

Per bedrijf is er een tafel en 2 stoelen voorzien. We ontvangen je graag met max. 2 personen per bedrijf. Om de beschikbare ruimte zo maximaal mogelijk te benutten geven we er de voorkeur aan om geen banners te gebruiken. Ander promotiemateriaal (op de tafel) is wel toegestaan.

Zelf voorzien wij per tafel een A4 staand naambordje met logo en per deelnemer een naambadge met lanyard.


Locatie

PXL-Congress - Gebouw D
Elfde Liniestraat 26

3500 Hasselt

Route

 

 


Contact praktisch:  wies.bijnens@pxl.be

 011/77 50 38

Contact inhoudelijk

Accounting Administration

Greet Bongaerts
Coördinator

CONTACT

Juridisch-administratieve ondersteuning

Liesje Frederix
Coördinator

CONTACT
Marketing- en communicatie support

Steven Hulsmans
Coördinator

CONTACT
Transport en logistiek

Brenda Wilmots
Coördinator

CONTACT
Marketing
Winkel management

Ann Ridel
Coördinator

CONTACT
Sales support

Neila Azirar
Coördinator
CONTACT