Evenement Ondernemersweek PXL-Business 2022 begint om 7 maart 2022 om 09:00:00 CET
Verkeersleefbaarheid verhogen met Digital Twins en AI
Locatie: Blackbox/online - 08-03-22 15:00 - 08-03-22 16:00 (CET) (1 uur)

Verkeersleefbaarheid verhogen met Digital Twins en AI
Tim Jacobs


Schrijf je hier in voor deelname on campus

Wens je online deel te nemen, gebruik dan onderstaande link

Elke seconde stromen er gigabytes aan mobiliteitsdata uit onze steden door geconnecteerde voertuigen, smartphones van verkeersdeelnemers, camera's en parkeersensoren. Deze enorme Big Data stroom is de ruwe en ongefilterde bron van informatie over de mobiliteit in de stad, die ons vertelt hoe het verkeer zich onder alle denkbare omstandigheden in de stad gedraagt. Het aanboren van deze data geeft ons objectieve informatie over de verkeersstromen en verkeersveiligheid.

Data omzetten in inzichten die richting geven aan mobiliteitsbeleid, dat klinkt eenvoudiger dan het is. Gelukkig biedt de huidige technologie heel wat opportuniteiten, en daarmee gaat Cegeka aan de slag met het "Mobilize" platform. Op dit platform brengen we verschillende databronnen samen en gebruiken we Artificiële intelligentie (AI) om complexe correlaties op te sporen en patronen te vinden in deze data. Zo ontstaan heldere inzichten over hoe het verkeer in een stad of gemeente zich gedraagt. Aan de hand van de inzichten die technologie blootlegt, kunnen we voorspellen hoe verkeerspatronen zich zullen ontwikkelen, en simuleren hoe patronen zullen veranderen bij een bepaalde ingreep in infrastructuur, circulatieplannen, tijdelijke afsluitingen van wegen, evenementen, enz.  Het platform simuleert en voorspelt hoe veranderingen impact hebben op het verkeer en de veiligheid, om zo het mobiliteitsbeleid te ondersteunen.  

In deze sessie bespreekt Tim Jacobs (Cegeka) hoe de onderliggende technologie van Digital Twins en AI ingezet wordt in onze steden en gemeenten om de verkeersleefbaarheid en mobiliteit te verbeteren.

#DigitalTwins #AI #SmartCities

LinkedIn profiel